Taşpınar İlkokulu

Telefon : 04127452013
WEB https://silvantaspinarilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Taşpınar Mahallesi Silvan/Diyarbakır
VİZYON : Bilimsel çalışmalardan, sanat ve sportif faaliyetlere kadar uzanan geniş bir alan da özgün araştırmaları, buluşları, projeleri, beceri tabanlı uygulamaları ve farkındalık eğitimleri gibi vatandaş odaklı hizmetleri esas alan, öğrenmeyi öğreterek, milletine,vatanına ve Atatürk ilkelerine bağlı; milli, manevi ve kültürel değerlerina sahip çıkan ve geliştiren; ülkesinin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan, üretken bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Taşpınar İlkokulu olarak her bir öğrencimizin eşsiz potansiyelini keşfetmesine ve geliştirmesine olanak sağlayarak, onları bilgiye dayalı, düşünceli ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.Bunun yanında etik değerlerimizi, insanlık erdemlerimizi de öğretmeyi amaçlıyoruz.
BAŞARILAR : 0

Öğretim Şekli :Normal Öğretim.
Saatler : 09.00-14.50
Bağlantı : Uydu İnternet (VSAT)
Isınma : Soba
Servis : Köyün kendi servisleri tarafından sağlanmaktadır.
Ulaşım : Mahalleye köyün kendi servisleri tarafından ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Taspinar isminin herhangi bir tarihsel geçmişi olmamakla birlikte , kürtçe ismi (taxık) tax: mahalle ık:küçüklüğü ifade eden bir ek bunların birleştirilmesi sonucu (taxik) küçük mahalle anlamina gelmektedir .. Mahallenin tarihsel geçmişi hakkinda net bir bilgi olmasada kesin olmayan bilgilere göre ms, 1200 lü yillara dayanmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Diyarbakirin Silvan ilçesine bağlı olan köyümüz-mahallemiz ( Taxikê ) ilçe merkezine 12, Diyarbakir iline 100 batman iline 85 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzun kendi bünyesinde çeşitli sportif faaliyetler yapılmaktadır.(Futbol,basketbol,koşu vs.)
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :